1 λεπτά ανάγνωσης
Ρόμπερτσον μπαίνει στους ημιτελικούς του Masters για πέμπτη φορά!

10 χρόνια μετά την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά, ο Νιλ Ρόμπερτσον ενίσχυσε τις ελπίδες του για ένα ακόμη στέμμα στο Cazoo Masters με τη νίκη με 6-4 επί του επτά φορές πρωταθλητή Ronnie O'Sullivan στους προημιτελικούς.

Η πλειοψηφία ενός πλήθους 2.000 ατόμων στο Alexandra Palace ήλπιζε να δει τον O'Sullivan να βαδίζει προς τον όγδοο τίτλο, αλλά δεν ήταν ποτέ μπροστά από τον Robertson, ο οποίος τελικά απομακρύνθηκε από το 4-4 για να πάρει τα δύο τελευταία καρέ.  Για τον Αυστραλό, ήταν ένα μέτρο εκδίκησης καθώς έχασε με 10-8 από τον O'Sullivan στον τελικό του Cazoo World Grand Prix τον περασμένο μήνα.

Το νούμερο τέσσερα στον κόσμο, ο Robertson, ο οποίος κλείνει τα 40 τον επόμενο μήνα, είναι ο πρώτος παίκτης στον ημιτελικό στο Λονδίνο και θα αντιμετωπίσει είτε τον John Higgins είτε τον Mark Williams το απόγευμα του Σαββάτου.  Έχοντας αποκλειστεί στον πρώτο γύρο αυτής της διοργάνωσης τόσο το 2020 όσο και το 2021, είναι τώρα μόλις δύο νίκες μακριά από το κορυφαίο έπαθλο των 250.000 λιρών.

Ο Ρόμπερτσον προηγήθηκε 2-0 με μπρέικ 119 και 56, στη συνέχεια ο Ο' Σάλιβαν αντεπιτέθηκε, κυριάρχησε στο τρίτο καρέ και πήρε το τέταρτο με σερί 66. Ο Ο' Σάλιβαν είχε την ευκαιρία να αρπάξει τον πέμπτο από το 50-0  αλλά έχασε ένα pot από κοντινή απόσταση στο προτελευταίο κόκκινο σε μια κεντρική τσέπη στο 29, επιτρέποντας στον αντίπαλό του να ανακτήσει το προβάδισμα.

Στο 6ο καρέ, ο Ρόμπερτσον ήταν στα 37 του όταν απέτυχε να μετατρέψει ένα σκληρό μακρύ κόκκινο σε κόρνερ, και ο Ο'Σάλιβαν τον τιμώρησε με 102, τον 80ο αιώνα καριέρας του στο Masters.  Για άλλη μια φορά ο Άγγλος έμεινε πίσω, χάνοντας μια κόκκινη γωνία στην κορυφή νωρίς στο καρέ επτά που άφησε τον Robertson να μπει για ένα υπέροχο 130 για να προηγηθεί με 4-3.

Ο Ρόμπερτσον μπαίνει στους ημιτελικούς του Masters για πέμπτη φορά

Υπήρχαν δύο ευκαιρίες για να σκοράρει ο Robertson νωρίς στο καρέ οκτώ, αλλά συγκέντρωσε μόλις 32 πόντους και ο O'Sullivan απάντησε με 68 για το 4-4.  Σειρές 43 και 49 από τον Robertson τον είδαν να παίρνει το προβάδισμα για τέταρτη φορά.  Και αυτή τη φορά μέτρησε το πλεονέκτημα, καθώς ένα σερί 54 του έδωσε τον έλεγχο του καρέ δέκα.  Ο O'Sullivan είχε μια τελευταία ευκαιρία να αντεπιτεθεί, αλλά έκανε μόλις 6 πριν χάσει ένα κόκκινο μεσαίας εμβέλειας, και αυτό απέδειξε το τελευταίο του σουτ.

«Είδα τα στατιστικά μετά τον αγώνα και η επιτυχία μου στο pot ήταν 96%, κάτι που είναι απίστευτα υψηλό σε ένα περιβάλλον τόσο υψηλής πίεσης», είπε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2010 Robertson.  «Είμαι πραγματικά περήφανος για τον εαυτό μου, για τον τρόπο που κατάφερα να τα καταφέρω.  Ο Ronnie δεν θα έφευγε, πολύ όπως ο τελικός μας στο Κόβεντρι όπου συνέχιζε να μένει.

«Όταν παίζεις τον Ronnie εδώ, πρέπει να δείχνεις τι μπορείς να κάνεις όταν έχεις ευκαιρίες.  Το πλήθος ήταν δωρεάν όταν έκανα διαλείμματα, αλλά φυσικά οι περισσότεροι από αυτούς υποστηρίζουν τον Ronnie.  Πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι, να σκέφτεστε θετικά και να μην το παίρνετε προσωπικά ότι ζητωκραυγάζουν για τον ήρωά τους.  Το έχει κερδίσει απολύτως μέσα στις δεκαετίες που ήταν στην κορυφή  του παιχνιδιού.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.