1 λεπτά ανάγνωσης
Ο Ronnie O'Sullivan κέρδισε μια άνετη νίκη με 17-11 επί του John Higgins!

Ο Ronnie O'Sullivan κέρδισε μια άνετη νίκη με 17-11 επί του John Higgins για να κλείσει τη θέση του στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος εναντίον του Judd Trump.

Ο έξι φορές πρωταθλητής O'Sullivan, 46, γίνεται ο γηραιότερος φιναλίστ από τότε που ο Ray Reardon έφτασε στον τελικό του 1982 σε ηλικία 49 ετών.

Συνεχίζοντας με 15-9 μπροστά, ο νούμερο ένα του κόσμου κέρδισε δύο από τα τέσσερα πρώτα καρέ της βραδιάς για να σφραγίσει τη νίκη του.

Νωρίτερα το Σάββατο του 2019, ο νικητής Τραμπ άντεξε μια μάχη με τον Μαρκ Ουίλιαμς για να κερδίσει το τελικό 17-16.

Ενώ εκείνος ο αγώνας ήταν μια υπόθεση που έσπασε τα νεύρα, η πρόοδος του O'Sullivan σε έναν όγδοο τελικό του Crucible ήταν σχετικά ρουτίνα έναντι ενός κατώτερου επιπέδου Higgins.

Ένα διάλειμμα 67 τον έβαλε στο κατώφλι της νίκης αφού ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Χίγκινς πήρε το εναρκτήριο πλαίσιο με σερί 69. Ωστόσο, ο Σκωτσέζος ήταν πάντα απέναντί του μετά από under-απόδοση σε τεράστια σημεία του αγώνα και ενώ μείωσε περαιτέρω σε 16-11, ο 'the Rocket' επιβεβαίωσε τη νίκη του με 83 πριν από το προγραμματισμένο διάστημα στη μέση της περιόδου.

Ο O'Sullivan κέρδισε έξι από τους επτά τελικούς του και τώρα θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το πολυπόθητο ρεκόρ του Stephen Hendry με επτά τίτλους στη σύγχρονη εποχή.

"Ήξερα ότι έπρεπε να διατηρήσω τον ρυθμό και τη ροή μου και να παίξω αυτό που νομίζω ότι είναι ο τύπος σνούκερ που χρειάζεσαι για να κερδίζεις τουρνουά. 

Στη σύγχρονη εποχή πρέπει να πιάσεις το παιχνίδι από το λαιμό", είπε ο O'Sullivan στο BBC. «Αποφάσισα στο 3-0 ότι δεν είχα ρυθμό, οπότε ήθελα απλώς να κρατήσω τον ρυθμό μου». 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Betfred 2022
Τόπος: Crucible Theatre, Sheffield
Ημερομηνίες: 16 Απριλίου-2 Μαΐου 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.