1 λεπτά ανάγνωσης
Ο υπερασπιζόμενος πρωταθλητής Τζαντ Τραμπ αποχώρησε από τον δεύτερο γύρο στο Παγκόσμιο Γκραν Πρι του Cazoo...

LATEST NEWS : Τετάρτη 15 Δεκ 2021

Ο υπερασπιζόμενος πρωταθλητής Τζαντ Τραμπ αποχώρησε από τον δεύτερο γύρο στο Παγκόσμιο Γκραν Πρι του Cazoo καθώς έχασε δύο κρίσιμες μπάλες σε ένα δραματικό αποφασιστικό καρέ και έχασε με 4-3 από τον Τομ Φορντ.

Ο Τραμπ κέρδισε αυτό το τουρνουά το 2015, το 2019 και το 2020, αλλά το νούμερο δύο του κόσμου παραδόξως απέτυχε να ρισκάρει στο επαγγελματικό τέλος της αποψινής σύγκρουσης στο Κόβεντρι, ολοκληρώνοντας το 2021 με χαμηλούς τόνους.  Ο Μπριστολιανός δεν έχει κερδίσει τίτλο κατάταξης από τον Μάρτιο, αν και σήκωσε το τρόπαιο στο Cazoo Champion of Champions τον περασμένο μήνα.

Φορντ έριξε νοκ άουτ τον Τζον Χίγκινς στον πρώτο γύρο και κέρδισε άλλο ένα σημαντικό τριχωτό της κεφαλής κλείνοντας ένα προημιτελικό ντέρμπι της Λέστερ εναντίον του Μαρκ Σέλμπι το απόγευμα της Πέμπτης.

Από το 2-0, το νούμερο 23 του κόσμου Φορντ έκανε break 133 και 65 για να ανακάμψει στο 2-2.  Ο Τραμπ ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά στο τέλος ενός άστοχου έκτου καρέ έχασε ένα δύσκολο μακρύ ποτ στο τελικό πράσινο, επιτρέποντας στον Φορντ να ισοφαρίσει στο 3-3.

Στο αποφασιστικό, προηγούμενος με 36-0, ο Τραμπ χτύπησε το ροζ στα σαγόνια της μίας πάνω γωνίας και αργότερα στο 51-9 δεν κατάφερε να βάλει το μαύρο στην άλλη πάνω τσέπη όταν ήταν μόλις λίγες μπάλες από τη νίκη.  Το πλαίσιο έφτασε στο τελευταίο κόκκινο και ο Ford μετέτρεψε ένα εξαιρετικό μακρύ δοχείο για να δημιουργήσει ένα δροσερό διάκενο.  Το μαύρο ήταν κοντά σε ένα πλαϊνό μαξιλάρι, αλλά το άφησε ελεύθερο για να βάλει το ροζ και μετά κύλησε την τελευταία μπάλα σε μια κεντρική τσέπη.

«Συνήθως δεν έχεις δύο ευκαιρίες σε έναν ολόκληρο αγώνα εναντίον του Τζαντ, οπότε εξεπλάγην που πήρα δύο στο τελευταίο καρέ», παραδέχτηκε ο Φορντ.  «Νιώσαμε και οι δύο νευρικοί και ήμουν τυχερός που με άφησε γιατί νόμιζα ότι πήγαινα σπίτι.  Στο τελευταίο κόκκινο, θα μπορούσα να παίξω ασφαλής, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να το κάνω.

«Ήμουν άχρηστος για τα δύο πρώτα καρέ, μετά κάτι έκανε κλικ και μπήκα ξανά σε αυτό, μετά γύρισα στο απαίσιο.  Ήταν ένα περίεργο ματς.  Το παιχνίδι μου δεν είναι καλό, αλλά οι μπάλες μπαίνουν μέσα».

Ο Selby κέρδισε τον Mark Allen με 4-2 με κορυφαία break 85 και 78. Ήταν μια κακή σεζόν μέχρι στιγμής για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Selby, με τα υψηλά του στάνταρ, αλλά τώρα βρίσκεται στα προημιτελικά μιας διοργάνωσης κατάταξης για πρώτη φορά  αυτός ο όρος.  Μια βαθιά πορεία θα ενισχύσει τη θέση του στη λίστα κατάταξης ενός έτους, με μόνο δύο ακόμη μετρημένα γεγονότα να έρχονται πριν από την αποκοπή για το Πρωτάθλημα Cazoo Players 16 ατόμων.

Ο πρωταθλητής του Masters, Yan Bingtao, κέρδισε τον Martin Gould με 4-0 με 57 top break και ο Κινέζος άσος συναντά τώρα τον Neil Robertson, ο οποίος απέκρουσε τον Anthony Hamilton με 4-1 με top  break 108 και 74.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.