15 Jun
15Jun

Για κάθε μπιλιάρδο που κατασκευάζουμε και για κάθε είδος παιχνιδιού, κατασκευάζουμε σύμφωνα με τις Διεθνείς Προδιαγραφές των οραγανισμών Μπιλιάρδου:


Αμερικάνικο: EPBF, WPA

Ρώσικη Πυραμίδα: ICP

Snooker: WSA

English Pool: BAPTO

Γαλλικό: UMB


Ρώσικη Πυραμίδα: Τα μπιλιάρδα για club χώρους μεγάλων διαστάσεων (3m x 1,5m) αλλά και για μικρότερες αίθουσες μπιλιάρδου με μέγεθος (2m x 1m) ήταν ευρέως διαδεδομένα, και η μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, απευθυνόταν σε αυτό του είδους Μπιλιάρδα. Στις μέρες μας, οι κατασκευαστικές διαστάσεις για ένα τραπέζι Ρώσικης Πυραμίδας μπορεί να ξεκινήσει από 8ft και να φτάσει τα 12 ft. Το παιχνίδι της Ρώσικης Πυραμίδας Μπιλιάρδου παίζεται με μπάλες διαμέτρου 68mm, ενώ στις μικρότερες διαστάσεις μπιλιάρδου μπορεί να επιλεγούν μπίλιες μπιλιάρδου διαμέτρου 57,2mm. Το παιχνίδι της Ρώσικης Πυραμίδας δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη στρατηγική , αλλά απαιτεί ακρίβεια μιας και το πλάτος διάνοιξης των τρυπών του μπιλιάρδου είναι μεγαλύτερο μόλις 4-5mm από τις μπάλες του μπιλιάρδου. Η ρώσικη Πυραμίδα εκτός από τη Ρωσία είναι ευρέως Διαδεδομένη ως παιχνίδι μπιλιάρδου και στη χώρα της Φιλανδίας.

Aμερικάνικο / Pool : Το αμερικάνικο παιχνίδι μπιλιάρδου είναι το πιο «Δυναμικό» είδος παιχνιδιού. Η μεγαλύτερη διάσταση Μπιλιάρδου είναι τα  9ft με παικτική επιφάνεια παιχνιδιού περίπου 2,55m x 1,30 m . Το αμερικάνικο μπορεί να κατασκευαστεί όμως από τις πιο μικρές διαστάσεις παραγωγής μας, τα 5ft, ιδανικό μέγεθος μπιλιάρδου για μικρά σαλόνια και καθιστικά σπιτιού. Πολύχρωμες αριθμημένες μπάλες μπιλιάρδου, μεγάλες τρύπες μπιλιάρδου, πρσφέρουν διασκέδαστικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Το αμερικάνικο είναι το πιο διαδεδομένο είδος παιχνιδιού σε όλο τον Κοσμο.

Snooker: Το παιχνίδι μπιλιάρδου Snooker, προέρχεται από τη χώρα της Μεγάλης Βρετανίας και απαιτεί ακρίβεια, μεγάλη παρατήρηση και αρκετή σκέψη. Κατά τη διάρκεια των Τουρνουά Snooker, που συχνά παρουσιάζονται και από τα κανάλια του Eurosport TV, μπορείτε να καταλάβετε την αληθινλη ομορφιά αυτού του είδους παιχνιδιού Μπιλιάρδου. Το Snooker είναι ένα σοφιστικό είδος παιχνιδιού, απαιτεί ακρίβεια και συγκεκριμένη τακτική παιξίματος κατά του αντιπάλου. Το Snooker προτιμάτε και σε αίθουσες μπιλιάρδου αλλά και στα σπίτια πολλών, ειδικά στους ανθρώπους που αγαπούν το Snooker, έχουν ζήσει στην Αγγλία ή τους αρέσει το Δύσκολο Παιχνίδι!

English Pool (8Pool): To είδος παιχνιδιού english pool είναι παρόμοιο με αυτό του Snooker, προέρχεται και αυτό από τη Μ.Βρετανία και παίζεται σε τραπέζια μπιλιάρδου μεγέθους 5ft, 6ft. Μάυρη Μπίλια, Λευκή Μπίλια, επτά κίτρινες μπίλιες και επτά κόκκινες μπάλες μπιλιάρδου, χτυπιούνται σύμφωνα με τους κανονισμούς του παιχνιδιού του 8pool. Το English Pool είναι ευρέως διαδεδομένο στην Αγγλία, με τα περισσότερα cafe να έχουν διασκέδαση στους θαμώνες τους ένα Μπιλιάρδο 8pool.

Γαλλικό Μπιλιάρδο: H έννοια του γαλλικού μπιλιάρδου είναι χρησιμοποιώντας τρείς μπίλιες, χτυπώντας την πρώτη,  κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσει να χτυπηθεί και η επόμενη, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες  παιχνιδιού του Γαλλικού Μπιλιάρδου. Ορισμένες απαιτήσεις του παιχνιδιού, είναι το άγγιγμα δύο ή τριών σποντών. Άλλη μία απαίτηση του παιχνιδιού είναι η χρησιμοποίηση συγκεκριμένης περιοχής του μπιλιάρδου που σημειώνεται πάνω στην τσόχα. Το είδος Γαλλικού Μπιλιάρδου δεν απαιτεί μόνο καλή γνώση των κανόνων του παιχνιδιού, αλλά απαιτεί επιπλέον κατασκευαστικά ένα μπιλιάρδο με:

Στιβαρή κατασκευή

Γραφίτη Μεγάλου πάχους (εως και 60mm)

Θέρμανση Μπιλιάρδου

Το είδος παιχνιδιού του γαλλικού Μπιλιάρδου, είναι πολύ διαδεδομένο στη Γαλλία, εξ’ού και το Carambole, αλλά ακολουθεί και η Ιταλία με Ενεργό συμμετοχή και Πολλές αίθουσες γαλλικού Μπιλιάρδου καθώς και χώρες από την Ασία, την Αφρική και τη Ν.Αμερική.

Αν αναρωτιέσαι τι ειδους παιχνιδιού θα θελες να κατασκευάσουμε για το Μπιλιάρδο σου, συμπλήρωσε τη φορμα επικοινωνίας να έρθουμε σε επαφή για περισσότερα κ αι λεπτομέρειες. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.